Fri frakt for ordre over 900kr
min handlekurv 0

Kjøttkraft og hudhelsen

næring til huden

Gjesteblogginnlegg skrevet av: Marit Ebeltoft, trening- og kostholdsveileder TMS

http://www.kostholdsveiledning.net

http://statera.blogg.no/

Kvinner, og menn for så vidt har i lang tid vært på utkikk etter produkter som skal fungere som selveste mirakelkuren når det kommer til å forynge og forfrikse utseende sitt.  Den skal virke oppstrammende, reversere rynker, gi fuktighet der det trengs og fjerne fet hud der det er nødvendig. Den bør fjerne arr, strekkemerker og celulitter, hjelpe skadet hår og flisete negler. Om den har noen magiske ingredienser på innholdsfortegnelsen så er det bare fint, uten att noen i det hele tatt kan forstå hva disse ingrediensene egentlig er. 

Men fins denne kuren? Og har det noe å si hva som står på innholdsfortegnelsen?

Kuren fins for så vidt men hvor den kommer fra og hva den inneholder er nok noe helt annet enn det som først er tenkt når man er på jakt etter et slikt sjønnhetsprodukt.
Vi snakker om kjøttkraft.

Hva er kjøttkraft?
Kjøttkraft er rett og slett en vidunderdrikk laget av bein og bruks som er kokt opp i vann og litt syre ( sitron, eddik), og som får stå å trekke tilstrekkelig. Det er en drikk som er rik på gelatin og andre næringsstoffer vi skal se litt nærmere på her.

Gelatin er kokt kollagen, et protein som utgjør ca 25% av proteinene i kroppen. Kollagenet utgjør ca 70% av vår hud, bindevev og leddene våre. Når vi koker kjøttkraft trekkes kollagen ut fra sitt opphav, deretter settes hydrolysen inn, en prosess som omgjør kollagen til gelatin.

Kjøttkraft er rikt på amminosyrer, to av de er glysin og prolin. Dette er amminosyrer kroppen kan lage selv men ofte har vi for lite av disse. Det kan komme av et kosthold som i stor grad er sterkt bearbeidet.
Glysin styrker og renser leveren, og leveren er igjen et organ som renser kroppen for giftstoffer og tungmetaller. At leveren din arbeider så godt som den kan vil derfor også kunne sees på huden din, sjønnhet kommer som kjent innenfra.
Prolin er viktig for å bygge og styrke cellestrukturen til kroppen.
Når hudceller dør og byttes ut er kollagen et viktig element i fornyelsen av huden. Og når vi blir eldre produserer vi mindre kollagen, noe som gjør at vi får rynker og slappere hud.

Innenfor næringsgruppens frisering og skjønnhetspleie ( behandlinger og produkter) omsatte bedrifter i 2014 for 9.4 milliarder kroner! ( tall hentet fra ssb.no)
Du har kanskje sett at mange vidunderkremer, ant – aging kremer og lignende er merket med kollagen. Når gelatin / kollagen pakkes inn i et produkt kan det nemlig selges for utrolig mye mer enn ellers. To ting å stille spørsmålstegn ved her.

 1. Kollagen er faktisk et så stort protein at det går ikke å absorbere det gjennom huden.
 2. Gelatin / kokt kollagen er i grunn veldig billig, du trenger ikke bruke store summer for å oppnå resultatene du er på utkikk etter.


Løsning på problemene over.
1. Siden huden ikke kan absorbere kollagenet er det kjekt å kunne dra nytte av dette gjennom gelatinen. Drikk kraft.
2. Gelatin lages av deler av dyr som kjøttindustrien ellers ville kastet. Det er derfor en veldig billig ingrediens, og du utvinner gelatinet selv med å koke kjøttkraft.

Å drikke kraft fra forskjellige dyr kan være lurt. Det fins faktisk forskjellige typer kollagen. Gjennom storfekjøtt får du i deg to forskjellige typer og kjennom kyllingkraft får du i deg en annen type igjen. Kollagenet som fins i storfekraft er særlig gunstig for huden og smidigheten. Mens kollagenet fra kyllingkraft er særlig bra for deg som har problemer med fordøyelsen eller sliter med leddsmerter.
Kjøttkraft er rik på vitaminer, mineraler, enzymer og sunt fett i tillegg til proteinet.
Vitamin A som er med på healingsprosesse i huden og styrker det øverste hudlaget. Personer som har A vitamin mangel har ofte uren hud og plages med irritert hud.
D vitamin er viktig for fornyelsesprosessen i huden, og D vitamin kan bedre irritert og flassende hud samt psoriasis.
Magnesium mangel kan gjøre at man er mer utsatt for allergier og eksem.
Sink er et annet mineral man ofte har for lite av når man plages med fet og uren hud.
Det er altså flere gode grunner til å koke kjøttkraft å bruke det i hverdagen.


Der fins også gelatin og kollagen pulver man kan bruke som en fast food løsning. Dette er også supre alternativer men uten de andre næringsfordelene som kjøttkraft har. Du finner altså ikke vitaminer, mineraler, enzymer og fett i et gelatin / kollagen pulver.

Hva kan du oppnå med å bruke kjøttkraft / gelatin / kollagen i kostholdet ditt?

 • Tykkere hår
 • Kraftigere hårvekst
 • Jevnere hud
 • Mindre urenheter
 • Smidighet og spenst i huden
 • Forhindre celulitter
 • Sterkere negler ( som også vokser raskere)
 • Økt muskelmasse
 • Bedre nattesøvn
 • Mindre plager med vonde muskler og ledd
 • Økt energinivå
 • Renere kropp i form av en lever som jobber bedre
 • Sterkere immunforsvar ( 70 % av immunforsvaret vårt sitter i tarmen, kollagen er et protein som reparerer en skadet tarm som gir gevist også for immunforsvaret ditt)
 • Bedre smak i maten

 

Ingen grunn til å vente, kom i gang med kraftkokingen i dag!

 

Kilder:

https://www.ssb.no/varehandel-og-tjenesteyting/statistikker/stjenester/aar/2016-04-21?fane=tabell&sort=nummer&tabell=262520
http://www.tunmed.no/pages/studie.asp?id=148 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21480801 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19352014
https://www.ullevalkiropraktor.no/kjottkraft/
https://no.wikipedia.org/wiki/Kollagen
https://sml.snl.no/kollagen

 

 

 

  • Inger Tårland Olsen den

  Tusen takk! Denne deler jeg.

 • Nanette den

  Du kan blande all slags ben fra forskjellige dyr uten problem. Det avhenger helt av din smakspreferanse. Når det gjelder hvor mye man bør drikke, er det nesten umulig å overdrive fordi man blir ganske fort mett av det. Blan gjerne i maten som gryter eller supper eller drikk en kopp om kvelden for å forbedre sovnkvalitet. To kopper om dagen er det de fleste enæringsrådgiver anbefaler. Men sånt er veldig individuell. Bare prøv deg frem:))

 • Eivor Andersen den

  Kan man blande ben fra storfe, lam og kylling og hvor mye bør man drikke daglig?


legg igjen en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres.