Fri frakt for ordre over 900kr
min handlekurv 0

Magnesiumhudpleie. Hæ?

hudpleie ingredienser

Magnesiumkremer, magnesiumbodylotion, magnesiumolje, magnesiumbadesalt, magnesiumkroppssmør, magnesiumspray… osv. Flere og flere hudpleieprodusenter lanserer hudpleie med magnesium som ingrediens. Men hvorfor?

Magnesiummangel

Magnesium er et livsviktig næringsstoff som er ekstremt viktig for over 300 biokjemiske reaksjoner i kroppene våre. Om det handler om hjerne, musklene, huden, prostata, lungene, nervene eller skjelettet; - magnesium spiller en helt avgjørende rolle.

Man regner med at opp til 90% av befolkningen lider av magnesiummangel.

Symptomer på magnesiummangel:

  • Høyt blodtrykk
  • Trøtthet, utmattelse
  • Hodepine
  • Kramper (menstruasjon, muskler)
  • Forstoppelse
  • Søvnproblemer
  • Depresjon
  • Hypersensitivitet for lyder eller lys

 

Det moderne livet

Det  finnes mange  grunner til hvorfor vi i dag er mer utsatte for nærstoffmangel enn for 50 år siden. Magnesiumnivået i kroppen avtar særlig raskt hvis vi er stresset, eller hvis vi får for lite søvn. Miljøgifter (som pestisider i maten vår, klor i drikkevannet vårt eller fluor i tannkremen vi bruker) påvirker kroppens evne til å ta opp magnesium, eller sørger for at dette viktige mineralet skylles ut før systemet vårt har muligheten til å få utnytte det. I tillegg er jordsmonnet vi dyrker maten vår i fattig på magnesium. Kunstgjødsel, monokulturer og feil dyrkingsmåter fører til at en stor del av maten vi spiser inneholder for lite magnesium til å forsyne kroppene våre med den mengden de har behov for.

Livet er utfordrende i dag, og for å holde oss våkne pøser vi i oss massevis av sukker og koffein for å takle den travle hverdagen. Det taper kroppen enda mer magnesium på, og igjen finner vi oss i en ond sirkel som det er vrient å komme ut av.

Løsningen

Selv om inntak av magnesiumholdige matvarer som spinat, gresskarfrø, kraft, mandler, avocado, fiken, bananer eller rent magnesiumtilskudd kan være til nytte, er det ofte vanskelig å kompensere for den store mangelen som er et resultat av årevis med underskudd. Fordøyelsesplager som IBS, SIBO, Crohns sykdom eller matvareintoleranser kan dessuten forhindre opptak av magnesium. Absorberingen gjennom huden er en enkel og rask løsning. Studier har vist at transdermal bruk av magnesium raskt og virkningsfullt forsørger hele kroppen med optimale mengder uten å bli påvirket av mulige fordøyelsesplager.

Magnesiumhudpleie? Oh yes!!

Her handler det om mer enn bare hudpleie. Daglig bruk av magnesium på kroppens overflate, i form av olje, maske, krem eller spray, forbedrer hele kroppens helse. Det finnes mange flinke hudpleieprodusenter der ute som nå gjør det enkelt å få i seg nok magnesium. Man må ikke glemme at huden er vårt største organ, og at det som påføres utvortes trenger inn i blodbanen - for så å påvirke hele kroppen.

Konklusjon: - Bruk hudpleie med naturlige ingredienser, som magnesium.

 

 

Kildehenvisnine:

http://drsircus.com/magnesium/transdermal-magnesium-therapy-2-2/

http://glamimed.com/no/pages/1556237

https://veientilhelse.no/tegn-pa-magnesiummangel/eldre innlegg nyere innlegg


legg igjen en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres.