Fri frakt for ordre over 900kr
min handlekurv 0

Hva er sheasmør, og hvorfor du bør ha det hjemme!

hudpleie ingredienser

Sheasmør er en superfood når det kommer til hud og hårpleien.
Sheasmør kommer fra nøttene til det afrikanske Shea Treet, et tre som vokser på de frodige savannene sør for Sahara.
Afrikansk historie forteller om syltetøy glass fylt med rikt smør som skulle brukes for hud og hår som ble frakten gjennom Vest Afrika. Selv dronningen av Sheba skulle ha brukt dette vindundermidlet.
I noen stammer av Afrika er Shea Treet hellig.

Sheasmør er naturlig rikt på vitamin A, E, D, B5 og fettsyrene omega 3 og 6.  Dette gjør at sheasmør har en lav solfaktor på 6, gir huden de nødvendige fettsyrene den trenger og den næringen som må til for normal kollagen produksjon.
Shea smør har vært brukt i flere land i mange år for å bedre hud og hår, særlig for sterk sol og tørr vind skal sheasmør ha god effekt.

Sheasmøret er fast ved romtemperatur men mykner lett ved kroppstemperatur noe som gjør den enkelt å påføre huden.
Sheasmør absorberes raskt og enkelt inn i huden, her gir det fuktighet, reparerer  skadet hud og kan være til stor hjelp ved forskjellige hudproblemer. Sheasmør har også antiinflamatoriske egenskaper og inneholder endel antioksidanter.

Når du skal velge hvilke type Shea smør kan det være greit å tenke på at her som med mye annet gjelder det at produktet har vært minst mulig tuklet med. Rått, økologisk, kaldpresset og uraffinert er ord du kan merke deg når du skal finne ditt Sheasmør.

Uraffinert sheasmør er den reneste formen for sheasmør. Siden smøret her er behandlet manuelt får det muligheten til å bevare sine vitaminer, mineraler og de naturlige næringsstoffene. 

Sheasmør egner seg godt og har blitt brukt i uendelig tid for hudpleie, baby/ barn produkter, hårpleie og sminke.  

Kollagen og hudhelsen

Fordeler av å bruke Shea smør –

 1. Sammensettningen av vitaminer og fettsyrene gjør Sheasmøret utrolig nærende og fuktighetsgjørende for huden. Ofte brukes sheasmør for å fikse opp tørr hud og hjelpe for å beskytte hudens naturlige fettsyrer.
 2. Reduserer betennelser. En studie fra 2010 viser at sheasmørets høye innhold av kanelsyre ilag med de andre naturlige egenskapene virket antiinflamatorisk. Dette er gode nyheter for de med akner også.
 3. Fløyelsmyk hud. Fettsyrene i sheasmøret fungerer som et hjelpemiddel for hudens naturlige kollagen produksjon. Dette kan hjelpe både for å mykgjøre huden men også for å styrke å redusere forekomst av rynker.
 4. Beroliger huden, også bleieutslett og atopisk hud. Uraffinert sheasmør er utmerket når det kommer til bruk på den nyfødte. Helt uten noe tilsettningsstoffer gir det fuktighet og styrker huden.
 5. Reparerer skader hår. Også når det kommer til håret gir sheasmør godt med fuktighet. I tillegg til fuktighet beskytter sheasmør håret mot hardt vær og skadelige radikaler fra luften og vannet.
 6. Håravfall. Shea smøret er godt også for selve hodebunnen, her får selve hodebunnen mer næring samtidig som eventuelle betennelser reduseres. Med fettsyrene fra smøret styrkes håret og røttene, slik at du med bruk av sheasmør i håret vil få tykkere, sunnere og mer glansfult hår.
 7. Muskel smerter er ofte et resultat av en betennelse på det berørte stedet etter anstrengelse eller muskelsykdom. Tradisjonelt har Shea smør i Afrika blitt brukt til å løsne muskelsmerter og sårhet.
 8. Sårhealing. Har du fått et sår, kutt eller skrubbsår så vil det kunne gro fortere om du påfører litt sheasmør.
 9. På grunn av sitt høye innhold av vitamin A hjelper sheasmør ved å lindre, desinfiser og helbreder hud allergier og insektsbitt.

Hva kan du bruke Shea smør til –

 1. Body lotion eller lipsyl.
 2. Under svangerskap for å unngå strekkmerker.
 3. Under øynene for å unngå/ minske rynker.
 4. For massasje.
 5. Som base for å lage deodorant.
 6. Som solfaktor 6.
 7. Som baby produkt.
 8. På arr for å øke den naturlige kollalgen produksjonen.
 9. På sår / tett nese under forkjølelse.
 10. Som balsam.

Min personlige mening –

Shaesmør er blitt en fast inventar i vårt hus. Selv har jeg lenge slitt med tørr hud og noen tørre hudflekker som verken legemidler eller leger klarer  finne ut av å få vekk. Disse tørre flekkene sprekker og begynner å blø noe som selvsagt er ubehagelig. Sheasmør er den eneste kremen som hjelper og som ikke svir.
Jeg har en sønn (3) som har atopisk eksem, flere av kremene som vi har blitt anbefalt fra apoteket har tydeligvis vært vonde på siden han har begynt å gråte når de smøres på. Sheasmør fra Jordnær hudpleie ble fort en favoritt hos han også, og når kremen skal på spør han etter den som kom i posten fra de snille damene.
Sheasmør er den ultimate kuldekremen. Den er ren, naturlig og du kan med god samvittighet smøre den på barna dine. Uten tilsatt vann beskytter den huden utmerket ute i vinterkulda, den tørre luften og for andre irritasjoner huden vår støter på titt og ofte.

 

Noen er allergiske mot nøtter, gjelder dette deg kan det være lurest å holde seg unna sheasmør også.



Tekst: Marit Ebeltoft, www.kostholdsveiledning.net

 

 

Kilder –

https://wellnessmama.com/27324/shea-butter-benefits/

http://www.stylecraze.com/articles/best-benefits-of-shea-butter-for-skin-hair-and-health/

https://draxe.com/raw-shea-butter/

https://www.jordnaerhudpleie.no/collections/kropp/products/rent-sheasmor

https://www.karma.no/blogg/lyst-a-laere-litt-om-det-fantastiske-sheasmoret-ogsa-kalt-shea-butter

 



eldre innlegg nyere innlegg


legg igjen en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres.