Fri frakt for ordre over 900kr
min handlekurv 0

Derfor elsker huden din blæretang

hudpleie ingredienser

Et vanlig syn ved norskekysten – massevis av olivenbrune til gulbrune alger. På grunn av sine luftfylte blærer har denne brunalgen fått navnet blæretang.

Høye andeler av mineraler, vitaminer, antioksidanter, essensielle fettsyrer, viktige proteiner og fytokjemikalier gjør blæretang til en mirakelplante for huden.

Anti-aldrings effekt

Antioksidantkombinasjonen av zeaxanthin, selen, betakaroten og vitaminene A, C og E beskytter og reparerer hudskader forårsaket av frie radikaler og solstråler.

Vitamin-A stimulerer blodsirkulasjonen og kollagenproduksjonen slik at huden blir strammere.

Vitamin-C styrker bindevevet slik at rynkene minimeres og dermed forynger huden betraktelig.

Fuktighetsgivende

Blæretangens innhold av fytosteroler, i samarbeid med essensielle fettsyrer, forsørger huden med optimal fuktighet. Fytosteroler ligner hudens naturlige kolesterolmolekyler. Dermed absorberes de lett inn i huden, og når selv de dypereliggende lagene. Som transportmolekyl tar disse sterolene med seg essensielle omega-3 fettsyrer og forsyner huden med fett der hvor det trengs. Mens alginsyre legger seg på hudens overflate og danner en beskyttende barriere mot fuktighetstap og potensiell skadelig innvirkning fra miljøet rundt oss.

Avgiftende og rensende

Blæretangens detoksifiserende virkning på huden funker på to måter:

- å tilføre hudcellene spesielle næringsstoffer for å støtte den naturlige avgiftningsprosessen som ofte er innskrenket på grunn av næringsmangel eller overveldende mengder med giftstoffer i miljøet.

- tiltrekke seg stoffer som kan være skadelige eller hemmende på hudens funksjon; samt stoffer som kan føre til urenheter, kviser og akne.

Blæretangs evne til å trenge dypt inn i huden hjelper den til å rense porene for smuss og gir den naturlige gløden av ung hud tilbake, mens de forskjellige sterolene styrker cellemembranene og forbedrer hudens metabolisme.

Magnesium er et annet næringsstoff som virker indirekte avgiftende. Ved den transdermale virkningen, der magnesium trenger gjennom huden inn i blodbanen, forsørges hele kroppen med dette essensielle mineralet. Magnesium er involvert i over 300 prosesser i kroppen - deriblant mange avgiftende prosesser der giftstoffer ‘skylles’ ut av systemet.

Om du har tørr, fet, normal, kombinert eller problematisk hud; blæretang er proppfull av næring og kan forbedre nesten alle hudtyper.

Bruk blæretanghudpleie - kjenn og se forskjellen.

 

 

Kildehenvisning:

http://www.urnatur.no/blaeretang-fucus-vesiculosus

http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/fucus_ves.htm

https://www.leaf.tv/articles/importance-of-beta-carotene-in-skin-creams/

http://www.myvitamins.com/articles/trends/the-benefits-of-kelp/

 nyere innlegg


legg igjen en kommentar

Vær oppmerksom på at kommentarer må godkjennes før de publiseres.